BLOGtest

Nieuws van mijn hand

blog 01

Perfecte profielfoto

Van half ontblote zomerse zwembad scènes tot foto’s waarop iemand heel klein en onherkenbaar staat afgebeeld. Leuke foto’s vaak, alleen niet geschikt voor een professionele, zakelijke uitstraling. Hoe moet het wel? Er zijn een aantal punten die van belang zijn. Breng je zelf herkenbaar in beeld, kies altijd een rustige achtergrond, zorg voor voldoende licht op je gezicht, kies uit kleur of zwart-wit wat bij jou en jouw bedrijf past en als laatste toon minimaal een glimlach. En in de imperfectie schuilt de schoonheid.


LEES MEER1

BLOG 02

Onweerstaanbaar en aantrekkelijk

Uit onderzoek blijkt dat we ons vooral aangetrokken voelen tot mensen van wie we de emoties makkelijk kunnen begrijpen. In het begin zit de aantrekkingskracht naar een ander toe veelal in uiterlijke zaken, die op afstand waarneembaar zijn. Wat maakt jou aantrekkelijk? Je bent echt mooier als je lacht, laat je anderen lachen dan maakt dat jou ook mooier. Zorg dat je lekker ruikt. Voor het eerst indruk maken op iemand, wacht dan tot het laat op de avond is, dan lijkt alles mooier. Eigendunk maakt niemand knap, laat dat dus varen.


LEES MEER2

BLOG 03

Profielfoto met lach wint het van elke pitch

Hoe groter de mond hoe betrouwbaarder wordt de persoon gedacht te zijn. Je kan praten als Brugman en de beste pitch voorbereiden ooit, je gaat het nooit winnen van een concurrent die met een grote mond na jou zijn pitch mag houden. “Moet ik lachen?”, wordt mij vaak gevraagd bij het maken van een profielfoto. Mijn antwoord was tot nu, dat mensen vooral zichzelf moesten blijven. Geen lachebek in het echt, ben je meer het serieuze type, dan hoef je niet per se lachend op de foto. Vanaf nu ga ik een ander antwoord geven. Vooral voor de mensen die van zichzelf niet gezegend zijn met een grote mond, die moeten helemaal hun best doen om een groot mogelijke grijns op hun gezicht te toveren.


LEES MEER3

BLOG 04

Iedereen kan fotograferen

Vroeger kon je als fotograaf een goed belegde boterham verdienen. Vandaag de dag lijkt dit iets moeilijker te gaan omdat iedereen denkt te kunnen fotograferen. Met onze mobiele telefoon hebben we in ieder geval allemaal een camera op zak en even snel bij de hand. Heb je ook nog een echte camera, dan moet je daar eens echt mee aan de slag gaan. Dat is namelijk helemaal hot. Moet je perse een dure camera hebben om mooie foto’s te maken? Er zijn mensen die voor een verre reis een camera gaan kopen, dat is best een risico. Wanneer je een goede fotograaf bent kun je met iedere camera mooie foto’s maken. Een slechte fotograaf kan nog zo’n dure camera vast hebben, wanneer hij het oog er niet voor heeft, dan blijft het een lastig verhaal. Heb je er zeker oog voor maar niet veel geld voor een dure camera, staar je daar dan niet blind op.


LEES MEER4