De eerste week van januari terugkijken op vorig jaar 2020 is niet alleen melancholisch maar ook strategisch. Wat bracht het afgelopen jaar mij aan nieuwe opdrachten bij bestaande klanten of aan nieuwe opdrachten bij nieuwe klanten en aan nieuwe samenwerkingsverbanden? Ondanks de Corona en ondanks dat het een jaar was van hollen en stilstaan, kan ik een mooie lijst van foto-opdrachten en samenwerkingen toevoegen aan mijn bedrijf Fotografie Margret Tielemans.

De nieuwe klanten en nieuwe samenwerkingsverbanden daar ben ik best trots op. Het is het resultaat van jarenlang investeren in netwerken. Mijn gezicht laten zien, goed werk leveren, aardig zijn en niet te opdringerig. Op een gegeven moment kwamen nieuwe bedrijven naar mij in plaats van dat ik steeds opnieuw acquisitie moet plegen. Na een telefoontje uit een onverwachte hoek, dan zat ik met een grote glimlach te genieten van dit “behaalde succes”.

Bedrijfsfotografie, vooral gericht op mensen, levert mij veel plezier. Profielfoto’s maken van mensen die denken dat ze niet knap zijn en niet blijven plakken en het heel eng vinden, deze mensen met een lach op de foto zetten en met een lach zien vertrekken, dat vind ik zo prettig. Op de foto gaan is niet eng, tenminste niet wanneer ik de fotograaf ben. Naast profielfoto’s zijn er veel opdrachten bij gekomen waar ik actieve bedrijfsfoto’s mocht maken. Die combinatie vind ik super.

Dank aan alle bedrijven die vertrouwen in mij hadden en wiens vertrouwen ik heb waargemaakt.

In willekeurige volgorde wil ik deze bedanken. Van al deze bedrijven staan er foto’s op mijn website. Fijn dat ik met jullie foto’s mijn website mag vullen. eRocket, Stoffels Bleijenberg, Boogers XL Herenmode, Hallux, Gotcha , Harold van den Bosch Interieur, BuroPARK, GB Makelaars, All Office van den CorputSpider WerkkledingHans van Gastel Adviseur, Neerlandia’31, PrintwallZuid Verzekeringen2Foqus, Spelende Wijzer en Groeikompas.

Pebble Green Systems, NAC Business Club, Pinch of Pepper, EraginKleemans Advies, Landgoed BergvlietProof Adviseurs, The Addstore, BMD Advies, Orange Planet, B&V partners, Z!accountants, Jan Bruinenberg Business Coach, B-Present, Veldsink- van der Kolk, ROI verhogen maken de rij compleet.

Wat staat er volgend jaar te gebeuren?

Relatiebeheer is niet alleen goed maar ook noodzakelijk. Contact houden met klanten, dat is wat gewaardeerd wordt. Daar ga ik mee aan de slag. En mogelijk ben ik nog iemand vergeten in mijn rij, dan zal ik ga ik die alsnog toevoegen.