Een professionele foto laten maken door een fotograaf, dat is voor veel mensen toch een spannend gebeuren.  Jezelf alleen of met je naasten op de foto zetten met je mobieltje, dat vinden de meesten doorgaans geen probleem. Dit wordt zelfs als leuk ervaren. Soms heb je echter een iets officiëlere foto nodig voor op LinkedIn of voor op een website. Het zou fijn zijn wanneer dat ook leuk gevonden wordt.

Dat het bedrijf waar jij werkt de moeite neemt om zijn medewerkers goed op de foto te laten zetten, dat getuigt van respect. Het bedrijf neemt daarmee zijn medewerkers en zijn onderneming serieus. “Ja, maar ik houd niet op foto’s!”, “Dit is eigenlijk niet de beste kant van mijn gezicht,” en “Er is niets ergers dan op de foto te moeten.” En dan moet ik nog aan de slag als fotograaf. Ik sta eigenlijk al met 1-0 achter.

Op de foto gaan heeft niets te maken met knap zijn. Het heeft alles te maken met een beetje blij zijn met jezelf. Wanneer jij een mooie lach laat zien, dan gaat de aandacht daar naar toe, ook al vind je misschien dat je iets minder had mogen wegen. De kleren die je hiervoor aantrekt zijn wel van belang, omdat jij je prettig moet voelen. Trek dus vooral dat aan waar jij je happy in voelt.

Daarnaast is het aan mij als fotograaf om jou op je gemak te laten voelen. Dit doe ik door jou de tijd te geven te wennen aan mij. Dit doe ik door interesse in jou te tonen, dit doe ik door je een kopje koffie aan te bieden, dit doe ik door gewoon een praatje met je te maken. Daarnaast leg ik uit wat ik ga doen, en kijken we samen tussentijds op mijn laptop naar het resultaat, zodat we kunnen bijsturen waar nodig.

Een mooie en goed bruikbare profielfoto laten maken, moet dus niet als een straf voelen, maar als een feestje. Even alle aandacht voor jou. Hoe vaak per dag krijg je die nu. En gezonde spanning wordt vaak gezegd goed te zijn om beter te presteren. Maar voor een goede fotoshoot bij mij in mijn studio of bij jouw bedrijf op locatie, dat heeft niets met presteren te maken, enkel je even overgeven aan de aandacht die ik heb voor jou.

Zo mag ik voor Hallux Voetexperts sinds een jaar hun nieuwe medewerkers voorzien van een profielfoto, gemaakt met hun eigen steunkleur oranje. Klanten die dan voor het eerst naar Hallux komen in Molenschot, kunnen op de website kijken met wie ze van doen hebben. Dat vinden mensen vaak prettig. Het maakt de website ook een stuk persoonlijker.