Het eerste wat ik vaak doe wanneer ik een nieuwe website bezoek is op zoek gaan naar personen. Dat kunnen medewerkers zijn of eigenaren. Ook zoek ik naar beelden van werkzaamheden of eigen gemaakte producten. Een website oogt hierdoor persoonlijk. Dat wordt over het algemeen als plezierig ervaren.

Over ons

Het getuigt van respect wanneer een eigenaar van een bedrijf zijn best doet zijn mensen goed in beeld te brengen. Als fotograaf mag ik met regelmaat alle medewerkers van bedrijven op de foto zetten. Foto’s die als profielfoto op de site en op LinkedIn profielen gebruikt gaan worden. Dit wordt vaak als spannend ervaren door de modellen. Wanneer de foto niet naar je zin is, sta je hiermee wel jaren op de site. Niet wanneer ik de fotograaf ben. Ik laat je niet weggaan voordat je zelf tevreden bent met je eigen portret. Je mag meekijken op mijn laptop zodat je in ieder geval ziet wat ik zie, zodat er tussen door aanpassingen gemaakt kunnen worden in houding, kleding of haar. Dit werkt prettig.

Verduidelijking en aantrekkelijkheid

Soms is het natuurlijk heel helder wat jouw bedrijf verkoopt of wat voor diensten geleverd wordt, en soms zijn foto’s nodig om het een en ander meer duidelijk te maken. Je kunt dit doen door foto’s van andere websites te halen, met de kans hierop afgerekend te worden. Wat veel effectiever is, is je eigen stock foto’s te vergaren. Dan krijg je ook alles preciezer in beeld zoals het is. Er wordt wel eens lacherig gedaan over maken van “actie” foto’s bij accountantskantoren, bijvoorbeeld, maar dat is natuurlijk onzin. In de maak industrie geeft dit mogelijk wel gevarieerdere actie foto’s.

Je kantoor, je personeel, de sfeer die het geheel uitstraalt, zorgt er voor dat een website een aantrekkelijker uiterlijk krijgt. Je kunt vol trots laten zien wat jullie bedrijvigheid inhoudt, hoe goed je het voor elkaar hebt. Ook meer dan handig in deze tijd waarin het vullen van vacatures niet zo vanzelfsprekend is. Een goede website is een manier om indruk te maken en om in beeld te zijn.

Zie website MSG en Harold van den Bosch Interieurbouw als voorbeeld, die ik met door mij gemaakte foto’s persoonlijker heb gemaakt.