Hoe leuk is het om in je werkzaamheden veel variatie te treffen. Dat geluk kun je hebben met het beroep als fotograaf. Mensen zeggen wel eens dat geen een dag het zelfde is, en dat geldt zeker bij mijn werkzaamheden. Dat het allemaal vanzelf op mijn weg komt, dat is natuurlijk niet zo. Daar speelt ervaring en betrokkenheid een grote rol.

Voor NAC Business Club van NAC ben ik al 7 jaar de fotograaf bij alle business activiteiten. Dat is prettig, want iedereen weet waar hij aan toe is. De aanwezige gasten, die mij wel kennen en de commercie van NAC die weten dat ze zich nooit druk hoeven maken om goede foto’s wanneer de activiteit weer afgelopen is. Een van de activiteiten van NAC is terugkerend avondje Holland Casino, waar het programma steeds weer anders is vormgegeven. Al een eerdere keer waren FC De Rebellen aanwezig onder aanvoering van Tjarda en Patrick Zeggelink. Foto’s van deze avond zijn ook  gebruikt in hun laatste magazine, vers van de pers.

Uit directe betrokkenheid ben ik ook fotograaf bij de voetbalclub waar mijn zoon Maxim in het 1e speelt, namelijk V.V.Neerlandia’31. Deze vereniging vierde het afgelopen jaar hun 90 jarig bestaan. En je voelt het al aankomen natuurlijk. De hoofdact op zondagmiddag was het eerste elftal tegen een team van FC De Rebellen. Dus daar kwam ik Tjarda weer tegen met haar mannen. Het maakt ook niet uit in welke hoedanigheid en in welke opstelling, toeschouwers vinden het gewoon vermakelijk. Het heeft er ook alles mee te maken dat de mannen van FC De Rebellen zo lekker toegankelijk zijn en na de door hun gewonnen wedstrijd nog samen een drankje gingen drinken op het veld.