De afgelopen tijd ben ik samen met Peter Huijbregtsen Niels Coertjens  actief geweest om hun website Kabel Design beter zichtbaar te krijgen door frisse foto’s en een persoonlijke noot. 

Wat kun je zoal doen om een bestaande website te verbeteren? Allereerst kritisch durven zijn. Ook al heeft een website ooit al geld gekost, soms moet je afscheid durven nemen van wat het nu is. Net als jij is je bedrijf veranderd en dan is aanpassen een gewenste zet. Bepaal voor je zelf of de inhoud nog de lading dekt. Ben je in de loop van de tijd niet een andere richting ingeslagen? En is die vernieuwing al doorgevoerd in je website? Kijk ook naar de opzet van de pagina’s. Kan alles niet compacter? Of hebben sommige onderdelen juist meer aandacht nodig? Het taalgebruik verdient ook bekeken te worden. Was de gebruikte taal altijd al wel die van jou? Of ben je nu beter geworden in het onder woorden brengen wat jouw bedrijf doet? Weet je zelf wel beter wat je wilt, maar kun je dat zelf niet goed verwoorden, neem dan een tekstschrijver in de arm. Ieder zijn vak.

Kijk ook kritisch naar foto’s. Zeker wanneer je in de hoek van de architecten en bouwbedrijven zit, dan worden de foto’s zeker geacht van bepaald niveau te zijn. Neem dus soms afscheid van beeldmateriaal omdat het niet goed is ook al was het project nog zo fantastisch. Ga een keer terug met een fotograaf voor betere foto’s wanneer het licht beter is, de zon in een blauwe lucht maakt vaak al een groot verschil.

Een goede website alleen is niet voldoende, via social media en google in beeld komen bij potentiële opdrachtgevers is de volgende stap. Een post op LinkedIn vind ik zelf altijd een prettige manier om van je te laten horen, dus dat heb ik sowieso gedaan, met een overview van hun eerste 3 pagina’s.

Neem eens een kijkje op www.Kabeldesign.nl.