Hoe kleurrijk mogen achtergronden van profielfoto’s zijn? Mag je dat niet zelf bepalen? Natuurlijk wel.

Het bedrijf Capita Selecta heeft vorig jaar tijd en geld gestoken in het vernieuwen van hun website. Allereerst is een nieuw logo ontworpen en huisstijl om vervolgens de website te ontwikkelen. Er werd bepaald dat er meer kleur moest komen in de website. Ook werd bedacht de mensen achter Capita Selecta goed in beeld te brengen. Het zijn de mensen die het bedrijf een gezicht geven en in ieder geval het verschil maken.

Dus geen wit, grijs of zwart maar wat kon ik als fotograaf aandragen? Doordat ik al jaren fotograaf ben en begonnen ben met familie portretten en kinderfotografie, heb ik een hele berg aan papieren achtergrond rollen in allerlei kleuren en maten. Samen met de logo-ontwerper en web designer Nikolai zijn we tot de keuze gekomen van terra, groen en blauw.

Met een auto vol met achtergrond rollen ben ik naar Naarden gereden, om daar mijn fotostudio op te bouwen. Om nog meer keuze te hebben in profielfoto’s, hebben sommigen voor verschillende kleuren achtergronden geposeerd. Altijd even wennen in het begin, maar ze kregen er plezier in. Het resultaat was naar ieders wens. Wat ik hiermee wil laten zien, schroom niet om kleur te kiezen wanneer je daar vrolijk van wordt.