Optimalisatie Website Foto's

Betere foto's maken een website beter

Zoekmachine optimalisatie

Wanneer je een website hebt, dan kun je niet meer voorbij aan zoekmachine optimalisatie oftewel SEO. Deze SEO is vaak onzichtbaar en dat maakt het moeilijk voor de meesten van ons, omdat we wel ondernemer zijn maar vooral goed zijn in onze eigen branche. Online marketing, is niet voor niets een vak apart.

Een meer zichtbaar facet van een website zijn de foto’s die jouw website een gezicht geven.

Optimaliseren website

Het zijn foto’s die wanneer ze in het oog springen een bezoeker langer op een website houden, die een bezoeker kunnen verrassen. Het optimaliseren van je foto’s lijkt makkelijker dan SEO en kan iedereen zelf. De vraag is of dit wel gebeurt.

Je hebt ooit een site laten maken en die ingericht met tekst en foto’s. Zo’n proces neemt vaak al heel wat tijd in beslag. Wanneer je dan eindelijk een draaiende website hebt, ben je opgelucht en blij. Weer iets om af te vinken van je to do lijst. Heb je echter wel genoeg tijd genomen om goede foto’s te plaatsen? Misschien had je nog foto’s van de afgelopen jaren en vond je die voor nu goed genoeg. En goed is goed. Komt er een moment dat je eens wat tijd over hebt en je naar je website kijkt, ben je dan nog steeds tevreden?

Het verhaal van de eerste indruk

Een eerste ontmoeting, een goede profielfoto op LinkedIn, of een bezoek op jouw website, bij alle 3 maak je een keer de eerste indruk. Prettig toch wanneer die eerste indruk een goede is. Een website is een weergave van je werkzaamheden, van je bedrijf, van je medewerkers, kortom het laat veel van jou zien. Reden te meer om te zorgen dat op deze manier goed voor de dag komt.

Net als bij inzetten van online marketing bureau kun je alles uit handen geven, dat is niet wat ik voor ogen heb. Samen met jou wil ik als fotograaf kritisch naar jouw website kijken en mijn bevindingen delen.

Werkwijze optimaliseren website & foto's

Zijn er foto’s die beter kunnen, zijn er gaten die gevuld moeten worden, zijn er foto’s die ontbreken? Ik ben niet van het bouwen van websites. Ook ben ik niet van schrijven van andermans teksten, ook al heb ik daar natuurlijk wel een mening over, maar jij bent het die verstand heeft van de inhoud van jouw werkzaamheden, dat is waar jij de hele dag mee bezig bent.

De uitstraling van je site, jij wilt toch ook dat die de juiste snaar raakt. Wat wil je uitstralen met je website? Wat moet krachtig in beeld? Welke foto's mis je? Soms is kritisch zijn over jezelf lastig. Maar kritisch kijken naar een verlengstuk van jezelf, in dit geval je website, dat is wel noodzakelijk wil je dat die beter wordt.

Laat mij over je schouder meekijken. Fotowerk is maatwerk. Er is niet slechts een aanpak mogelijk, er is altijd een mouw aan te passen. We gaan samen aan de slag. En over smaak valt niet te twisten. Bij Bogers XL Herenmode heb ik letter en figuurlijk over hun schouder mee mogen kijken om te komen tot meer persoonlijke foto's.


1. Objectieve blik

Laat mij over jouw schouder meekijken op afstand. Ik ben geen webbouwer, ook niet van online marketing en ook geen tekstschrijver, maar als fotograaf ben ik wel van de foto's. Als eigenaar van een website ben je soms (te) betrokken en kan goedbedoelde kritiek verkeerd vallen. Als iemand die op afstand staat kan ik mogelijk een objectieve blik op jouw website werpen.

2. Uitstraling

Wat mist er aan kracht en uitstraling? Zijn er elementen die ontbreken? Laat me kijken naar wat me opvalt, waar verbeterpunten zitten. En laat me bedenken welke beelden echt iets zouden toevoegen en welke plaats kunnen maken voor betere.


3. Positieve kritiek

Over je uiterlijk iets te horen krijgen, vinden mensen vaak lastig. Ook over smaak valt niet te twisten. Sta open voor verbeteringen door er van uit te gaan dat mijn opmerkingen positief en opbouwend zijn. Samen met jou loop ik door jouw website. Wat goed is is goed, wat verbeterd kan worden, daar kunnen we het over hebben.

4. Plan de campagne

Door te bedenken wat te veel is en wat ontbreekt, worden leegtes in een website zichtbaar. Welke foto's heb je al ooit laten maken of zelf gemaakt, maar die beter bewerkt moeten worden? Welke foto's zouden de site verrijken? We kunnen nadenken over een fotoshoot om betere beelden te verkrijgen. Alles kan, niets hoeft.

5. Aanpassen website

In de loop van de jaren heb ik geleerd hoe foto's vervangen en aangepast kunnen worden op verschillende soort websites. Zijn er huidige foto's verbeterd of nieuwe foto's gemaakt dan kan ik helpen om die in juiste afmeting en format in de website te implementeren. Dit hele proces heb ik o.a. bij SpelendeWijzer samen met Irene doorlopen. Met Brigitte heb ik foto's gemaakt die precies in het format van haar nieuwe website BB makelaardij moesten passen.

Website Optimalisatie

Betere foto's maken jouw website beter