Een eerste indruk maak je maar 1 keer

Portret- & Profielfotografie

Representatieve foto’s

Waarom portret- & profielfotografie?

Zakelijk portret

Vakmanschap en persoonlijk aandacht voor mijn opdrachtgevers zijn mijn belangrijkste drijfveren. Heb je een goede profielfoto of een representatief zakelijk portret nodig?

Graag maak ik mijn opdrachtgevers blij met een geslaagde fotoreportage. Dat kan zowel in mijn fotostudio als op locatie.

Profielfoto

Met een representatieve portretfoto voor je website, je LinkedIn profiel of een artikel in een magazine maak je een goede indruk. De kans is groot dat mensen je daar voor het eerste zien. Je kunt maar één keer een eerste beste indruk achterlaten.

Net zoals in de studio, zorg ik ook op locatie voor een goede portretverlichting met behulp van mijn mobiele studio. Voor het maken van een goede portretfoto neem ik meestal alle tijd, omdat veel mensen die tijd nodig hebben om op hun gemak te komen. Het hoeft niet per se lang te duren. Heb je op je werk een werkoverleg waar op een dag iedereen aanwezig is, dan kan ik gedurende de dag iedereen voor mijn lens krijgen en hem of haar aan een goede profielfoto helpen. Natuurlijk wordt de foto door mij bewerkt met een professioneel resultaat tot gevolg.

Eerste indruk

Natuurlijk kun je ook zelf met je mobiel aan de slag, en verrassend geeft dat soms best een aardig resultaat. Moet je solliciteren of wil je de zakelijke markt gaan betreden, weet dan dat professionaliteit gewaardeerd en gezien wordt.

Na denken over hoe je jezelf presenteert, begint hier. Gaan mensen je zoeken op google op je website, hoe sterk is het dan wanneer je daar goed voor de dag komt. Goed voor de dag komen wil niet zeggen dat je alleen scoort wanneer je knap bent, want wie bepaalt wat knap is. Dat het professioneel oogt, daar mee maak je onderscheid.

Werkwijze maken profielfoto

Goede en sterke profielfoto’s voor LinkedIn, Facebook en andere sociale media, daar help ik je als fotograaf graag aan. Een profiel op LinkedIn zonder foto, is niet meer van deze tijd. Een vakantiefoto of een foto van je huisdier in een zakelijke omgeving, dan doe je jezelf te kort.

Veel mensen zeggen niet graag op de foto te gaan omdat ze vaak niet blij zijn met eerdere resultaten. Ik zorg ervoor dat je voortaan graag op de foto wilt, omdat het resultaat wel goed kan zijn. Een foto waar je met plezier naar kijkt, omdat je jezelf erin ziet zoals je bent.

Omdat een goede profielfoto samenhangt met een positief gevoel bij het maken van de foto, doe ik mijn best een omgeving te creëren die prettig voelt. Dat doe ik ten eerste door mezelf te zijn, ik kan namelijk niet anders.

Bekijk de stappen
Een voorproefje

Profielfoto’s

Foto’s waar je met plezier naar kijkt

Werkwijze maken profielfoto’s

De tijd nemen

Een goede profielfoto heeft even wat tijd nodig. Wanneer je bij mij aan de deur staat moet je het gevoel krijgen welkom te zijn. Je krijgt een kopje koffie of thee, we maken een praatje, ik toon interesse, we hebben het over ditjes en datjes of over serieuze zaken. Je moet je een soort van thuis voelen. Je moet je op je gemak voelen.

Ontspannen

Je moet ontspannen op de foto gaan, dus dat probeer ik te realiseren. Aan de slag in de studio, neem ik ook de tijd. Soms begint het onwennig, maar dat duurt maar even. De meeste mensen die zeggen niet te blijven plakken, en altijd wel een goede of minder goede kant hebben, hoor ik daar al snel niet meer over. Ben je zelf. Vind jij jezelf niet zo knap? Wat is knap? Knap is subjectief. Ik maak van iedereen een goede foto.

Een aantal foto’s

Een profielshoot duurt om en nabij een uur. Ik laat de mensen gaan verzitten, of gaan staan, of wat ze zelf bedenken. Je mag ook kiezen of je met en zonder jasje op de foto wilt. Vanuit verschillende hoeken, en met verschillende belichting, probeer ik je op zijn best te vangen. Alles voor het beste resultaat.

Je mag zelf kiezen

Het is niet mijn keuze die achteraf de enige is. Ik stuur alle foto’s waarmee ik blij ben door. Jij mag dan zelf bepalen welke ik optimaal ga na bewerken. Ik maak de persoon niet per se mooier, ik ben vooral van het puur en authentiek. Kleine oneffenheden wil ik op verzoek best aanpakken. Het resultaat moet eerlijk en aantrekkelijk zijn.

Meer foto’s voor afwisseling

Het leuke is af en toe een andere foto uit dezelfde reeks te gebruiken. Op je website of op andere socials. De eenduidigheid van hoe de foto gemaakt is, geeft je een soort van herkenning. Wissel af en toe eens van foto. Kom na een tijdje weer eens terug voor een update. De tijd staat namelijk niet stil.